
На базі ДНЗ «Охтирський центр ПТО» відбулося навчання шкільних кухарів на тему «Новітні підходи щодо організації харчування в закладах загальної середньої освіти». В заході взяли участь 41 кухар зі шкіл Охтирської міської об'єднаної територіальної громади.
Під час навчання висвітлено аспекти безпеки організації харчування, вимоги НАССР в закладах загальної середньої освіти, дієтичного харчування, організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами (безглютенове та безлактозне меню) та сучасні способи приготування страв, які забезпечують збереження біологічної цінності харчових продуктів.
По завершенні теоретичної частини навчання проведені майстер-класи по приготуванню панкейків з безглютенового борошна, других страв за збірником Євгена Клопотенка («фалафель» з салатом та соусом), які провели майстри виробничого навчання. Кухарі отримали знання з інноваційних кулінарних технологій «Молекулярна кухня».
На завершені заходу кухарі закладів загальної середньої освіти отримали сертифікати про навчання, нові знання та масу позитивних емоцій.