
З метою забезпечення належного харчування школярів відповідно до діючих норм на засіданні у форматі «круглого столу» 22 січня в приміщенні Буринської спеціалізованої школи №1 І-ІІІ ступенів імені В.М. Кравченка було проаналізовано стан забезпечення харчування дітей, окреслено особливості здійснення державного контролю та необхідність забезпечення впровадження системи HACCP. На нараді були присутні представники Буринського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області та керівники робочих груп з розробки та запровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, працівники харчоблоків.
Про зміни у законодавстві в сфері безпечності харчових продуктів інформував начальник Буринського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області. Зокрема, акцентовано увагу на основних елементах системи безпечності харчових продуктів у системі громадського харчування, порушеннях, котрі виявлялись у процесі здійснення заходів державного нагляду (контролю), відповідальності за невиконання обов’язку щодо впровадження НАССР та несвоєчасне виконання законних вимог (приписів).
Розглянуто важливість безпечного поводження з харчовими продуктами, запобігання інфекційних захворювань і харчових отруєнь, а також актуальні питання внесення змін до двотижневого перспективного меню. Про те, що варто при складанні меню враховувати використання щадних способів приготування страв, забезпечення сезонними продуктами тощо, зазначила начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Буринського районного управління.
Слухачі брали активну участь в обговоренні та отримали відповіді на питання щодо організації харчування дітей та підготовки перспективних меню, інші проблемні питання діяльності закладів.