
За ініціативи Роменського відділу безпечності та якості харчових продуктів та ветеринарної медицини Роменського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області відбулася нарада щодо здійснення заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів та впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР.
Захід орієнтований на керівників та кухарів закладів загальної середньої освіти, закладів дошкільної освіти, які здійснюють організацію харчування дітей у закладах освіти Роменської територіальної громади.
До уваги присутніх було представлено основні завдання і принципи, на яких базується система НАССР. Йшлося про належний рівень організації харчування дітей, дотримання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм і правил та про необхідність забезпечення належної матеріально-технічної бази при впровадженні системи НАССР у закладах дошкільної та загальної середньої освіти.