
Фахівцями Конотопського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області розпочато проведення семінарів для керівників закладів освіти і працівників харчоблоків з питань оновлення та впровадження системи шкільного харчування відповідно до вимог сучасного законодавства.
Так, 19 та 20 січня 2021 року проведені навчання в міському відділі освіти та Бочечківській громаді Конотопського району відповідно.
Розглянуті основні питання Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти затвердженого Наказом Міністерства охорони здоров'я України № 2205 від 25 вересня 2020 року, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 10 листопада 2020 року за № 1111/35394, який набув чинності з 01 січня 2021 року. Акцентовано увагу на розділі VI «Забезпечення харчування». Доведено до відома, що подане на погодження Держпродспоживслужби двотижневе меню для учнів 1-4 класів міста не відповідає вимогам та потребує доопрацювання, як за набором основних груп харчових продуктів, так і нормам харчування у навчальних закладах, затверджених постановою Кабінету Міністрів України №1591 від 22 листопада 2004 року. Наголошено директорам шкіл про співпрацю з батьками з тематики формування культури здорового та безпечного харчування.
Під час зустрічей розглянуті питання впровадження в закладах освіти системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), дотримання ними вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», обмеження щодо продуктів, які заборонено продавати в школах у буфетах, організації індивідуального харчування для учнів з особливими потребами з урахуванням рекомендацій щодо обмеження/виключення відповідних харчових продуктів, напоїв та страв, зазначених у медичній документації.