
З метою роз’яснення вимог п. 3.10. наказу від 01.10.2012 № 590 Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» 03 грудня 2021 року в залі засідань Буринської міської ради за участі представників управлінні освіти, молоді та спорту Буринської міської ради, Буринського відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, кухарів їдалень освітніх навчальних закладів Буринської ОТГ було проведено нараду щодо правильності оформлення опису харчового продукту та технологічних карток в їдальнях закладів освіти.
Під час заходу було акцентовано увагу в простій, доступній формі щодо технологічної документації на страви та вироби, яка є однією із базових документів для проведення належного опису харчового продукту та розробки блок-схеми. Наголошено, що дані в технологічній документації на страви та вироби («технологічна карта») не повинні суперечити даним в описах харчових продуктів, а технологія приготування повинна охоплювати всі технологічні процеси та повинні бути представленими в належній послідовності разом з відповідними технологічними даними в блок-схемі.
Присутнім було наголошено, що головне при приготуванні будь-яких страв – дотримання технологічних режимів виробництва продукції: сумісність продуктів, їх взаємозамінність, режим холодної та теплової обробки сировини, недотримання яких може привести до порушення як якісних показників так і до показників безпечності.
На всі питання, які виникали у слухачів, було надано вичерпні відповіді.