Новини

16 Березень 11:57
Уникайте харчових отруєнь, дотримуючись цих практик безпеки харчових продуктів
Уникайте харчових отруєнь, дотримуючись цих практик безпеки харчових продуктів

Найкращі поради – як вибирати та готувати страви з фаршу.

У фарші є що любити. Це не тільки надзвичайно бюджетно, але й дуже універсально.

Фарш можна використовувати для таких страв, як гамбургери, фрикадельки, котлети, пельмені та ін. Немає підстав розглядати фарш як «недом’ясо»; це просто м’ясо, яке пропустили через машину для подрібнення, щоб розбити його на менші шматки. Ви можете отримати безліч різних видів фаршу, від яловичини, баранини та свинини до індички і всі вони мають різну якість.

Відсоток жиру, як правило, вказаний на етикетці в супермаркеті або м’ясній крамниці, тому це дозволяє вам бути більш уважними до свого здоров’я при виборі виробу. Хороша порада - купуйте краще менше, але пісніший (і якісніший) фарш.

 Незважаючи на те, що готувати з фаршу легко, є кілька ключових моментів, які варто пам’ятати, тому нижче ми склали запитання та відповіді, які охоплюють питання, які нам найчастіше задають щодо правильного способу зберігання, приготування, заморожування та розморожування.

Якщо я бачу коричневий або сірий фарш у холодильнику супермаркету, він пропав? Чи безпечно його їсти?

Свіжий фарш може змінювати колір від яскраво-червоного до коричнево-сірого кольору протягом терміну придатності. Це природний процес, і коричнево-сірий не означає, що м’ясо пропало або небезпечне для вживання. Якщо фарш виходить за межі терміну «використання до», тоді не слід їсти такий продукт. Також не купляйте фарш якщо на маркуванні не зазначено виробника чи відсутня інформація про термін споживання.

Який правильний спосіб зберігання фаршу?

Фарш слід постійно тримати в холодильнику (не нижче 5 градусів), поки він не буде повністю приготований та спожитий.

Переносячи фарш із супермаркету додому, в ідеалі зберігати його в сумці-холодильнику або коробці-холодильнику. Якщо у вас немає холодильника/коробки, обов’язково покладіть фарш у холодильник/морозильну камеру, як тільки повернетесь додому, а додому повертайтесь відразу після його придбання. Пам’ятайте, бактерії, що містяться в фарші, можуть подвоюватися кожні 30 хвилин при кімнатній температурі.

Зберігайте сирий фарш подалі від приготованих або теплих страв. Тепла їжа може підвищити температуру фаршу, а бактерії, присутні на фарші, пришвидшать свій ріст.

Поради щодо зберігання фаршу.

Запакуйте фарш так, щоб соки не капали на інші продукти, оскільки сік фаршу може містити бактерії, що отруюють їжу, які можуть перехресно забруднювати інші продукти, що робить їх небезпечними для вживання, якщо їх приготувати неретельно.

Зберігайте сирий фарш подалі від фруктів та овочів, особливо тих, які будуть споживати без варіння.

Під час приготування тримайте свіжий фаршу подалі від усіх інших продуктів.

Фарш може містити небезпечні бактерії, тому зберігайте його таким чином, щоб він не міг контактувати з іншими продуктами, наприклад, зберігайте фарш у чистому герметичному посуді на нижній полиці холодильника, щоб він не міг торкатися або капати на їжу.

Як правильно приготувати фарш?

Фарш потрібно готувати ретельно, до кінця. Пам’ятайте, хоча стейк має лише бактерії на поверхні, з фаршем поверхня вже перемішана. Якщо обжарювати гамбургер лише зовні, бактерії в центрі все одно виживуть та зможуть спричинити харчове отруєння. Це також стосується всіх інших продуктів на основі фаршу. Тому, щоб уникнути харчових отруєнь, готуйте фарш ретельно - не ризикуйте.

Поради щодо приготування фаршу.

Якщо ви готуєте дуже велике блюдо, наприклад, лазанью, перевірте температуру в декількох місцях, оскільки деякі частини страви можуть бути не такими гарячими, як інші.

Фарш не можна їсти сирим.

Використовуйте окремий посуд для сирого або частково приготовленого фаршу та приготованого фаршу.

Ретельно вимийте руки до та після використання фаршу.

Можна фарш заморозити?

Так, фарш можна заморозити. Не заморожуйте фарш повторно, після розморожування. Якщо фарш розморозили, ретельно приготували і охолодили, його можна заморозити знову.

Поради щодо заморожування фаршу.

Заморозьте фарш до дати використання.

Перевірте на етикетці будь-які конкретні інструкції щодо заморожування або розморожування. Розморожуйте його на нижній полиці холодильника на тарілці, подалі від інших продуктів.

Коли фарш відтає, може вийти багато рідини, яка може поширити бактерії на будь-яку їжу, тарілки або поверхні, до яких вона торкається. Тримайте м’ясо накритим, щоб воно не могло торкатися або рідина з нього стікати на інші продукти.

Розморожуйте фарш у мікрохвильовій печі, лише якщо ви збираєтеся готувати і їсти його відразу.

Приготуйте фарш протягом 24 годин після розморожування і лише в тому разі якщо температура в середині нього не буде вище + 5 0С.

Що робити з залишками приготованого фаршу?

Коли ви приготували фарш, і ви не збираєтеся його їсти відразу, охолодіть його якомога швидше, а потім поставте в холодильник або морозилку.

Залишки їжі слід покласти в холодильник протягом двох годин після приготування та з’їсти протягом трьох днів.

 

Пам'ятайте, ніколи не розігрівайте їжу більше одного разу!

Поділитися:
Записатись на прийом
4 + 8 =
Розв’яжіть цей простий математичний приклад і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.
Повідомлення про порушення

Памятка громадянина

Відповідно до ст.5 Закону України "Про звернення громадян", письмове звернення надсилається поштою, передається громадянином особисто або через уповноважену ним особу, повноваження якої оформлені відповідно до законодавства. У зверненні має бути зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги.

Письмове звернення повинно бути підписано заявником (заявниками), із зазначенням дати. В електронному зверненні також має бути зазначено електронну, поштову адреси, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним. Застосування електронного цифрового підпису при надсиланні електронного звернення не вимагається.

У роз’ясненні Верховної Ради України, зазначено, що електронне звернення є різновидом письмового звернення https://itd.rada.gov.ua/services/appeal-of-citizens, тому електронне звернення може бути виготовлено за допомогою оргтехніки у вигляді сканованої копії чи фотокопії.

Згідно з вимогами ст. 8 вищезазначеного Закону, письмове звернення без зазначення місця проживання, не підписане автором (авторами), а також таке, з якого неможливо встановити авторство, визнається анонімним і розгляду не підлягає.

Звернення можна надіслати на ел.адресу: post@dpss-sumy.gov.ua, поштою: м. Суми, вул.. Гамалія, буд. 25 або надати особисто.

Завантажте зразок ЗВЕРНЕННЯ за цим посиланням.

1 + 1 =
Розв’яжіть цей простий математичний приклад і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.
http://www.18up.org/escort-kategori/gorukle-escort-gorukle-bayan-eskort/
http://www.allescortservices.com/bursa/gorukle-escort/
http://www.bursaland.com/eskort-bolum/evinize-gelen-escort http://www.localescortservices.com/bursa-category/gemlik-escort http://www.ontimeescorts.com/escort-kategorin/osmangazi-escort/ http://www.bursahighlife.com/bursa/inegol-escort/ http://www.dessof.com/bursa/nilufer-escort/ http://www.elisalanya.com/alanya/alanya-rus-escort/ http://www.turkz.net/kategori/belek-escort eskişehir escort mersin escort alanya escort bodrum escort havalimanı transfer
canlı bahis yap kaçak iddaa oyna illegal iddaa oyna illegal bahis siteleri illegal bahis oyna bahis siteleri